Dostupni linkovi

Trump se obrušio na Comeyja na Twitteru


Donald Trump i James Comey
Donald Trump i James Comey

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump (Tramp) obrušio se u nedjelju na Twitteru (Tviter) na bivšeg direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Jamesa Comeyja (Džejms Komi), nazvavši ga "najgorim direktorom FBI-ja u historiji".

Trump je napao bivšeg direktora FBI-ja pred izlazak Comeyjeve autobiografije u utorak i pred emitovanje njegovog intervjua televiziji ABC.

"Ljigavi James Comey, čovjek koji uvijek loše završi i ne radi dobro (nije pametan), ostat će zapamćen kao NAJGORI direktor FBI-ja u historiji, za sada", naveo je Trump u jednoj od poruka na Twitteru.

Trump je komentarisao u subotu i Comeyjevu izjavu u objavljenom dijelu intervjua za ABC.

Comey je rekao da je njegovo uvjerenje da će kandidatkinja demokrata Hillary Clinton (Hilari Klinton) pobijediti na predsjedničkim izborima 2016. godine uticalo na njegovu odluku da zatvori istragu o njenoj elektronskoj pošti (e-mailovi).

"Nevjerovatno, James Comey je izjavio da su ankete, prema kojima je Hillary Clinton bila u prednosti, uticale na istragu njenih e-mailova. Drugim riječima, donosio je odluke na osnovu činjenice da je mislio da će ona pobijediti, a želio je (da zadrži) posao. Ljigavac", naveo je Trump.

Američki predsjednik se ponovo osvrnuo i na Comeyjeve tvrdnje da mu je Trump zatražio lojalnost, navodeći da je to "samo još jedna od njegovih brojnih laži" i da su "njegove bilješke lažne".

"Nikad nisam tražio ličnu lojalnost od Comeyja. Jedva sam poznavao tog tipa. Još jedna od mnogih njegovih laži. Njegove 'bilješke služe same sebi i one su LAŽNE", piše Trump u jednoj od poruka na Twitteru.

Svjedočeći pred Senatom u junu prošle godine, bivši šef FBI-ja naveo je da mu je Trump u januaru 2017. godine, tokom privatne večere, rekao da mu "treba lojalnost" i da "očekuje lojalnost".

Svjedočio je i da je tada stekao utisak da predsjednik Sjedinjenih Država "želi da dobije nešto" da bi mu zauzvrat dozvolio da ostane direktor Biroa.

Trump, Comey i 'ruske veze'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

XS
SM
MD
LG