Dostupni linkovi

Advokat: Marović i dalje na psihijatriji u Beogradu


Svetozar Marović, arhivski snimak
Svetozar Marović, arhivski snimak

Advokati Svetozara Marovića i danas ponavljaju da se on nalazi na liječenju u Beogradu.

"Svetozar Marović se nalazi u Beogradu na liječenju na psihijatrijskoj klinici i to predstavlja glavni razlog njegovog nedolaska na postpupke koji se vode protiv njega u Crnoj Gori", rekao je za RTCG njegov branilac Dimitrije Dapčević.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin saopštio je da očekuje da će srpske vlasti uhapiti i izručiti Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su raspisane međunarodne Interpolove potjernice.

Pažin je reagovao na izjavu potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je saopštio da je crnogorskim državljanima koji se dovode u vezu sa obračunima kriminalnih klanova zabranjen ulazak u Srbiju.

Ova odluka usledila je nakon serije obračuna kriminalnih klanova u Crnoj Gori u kojima su samo tokom minule sedmice stradale tri osobe, među kojima je jedna nevina žrtva tih sukoba.

"Pozdravljam najavu gospodina Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu. Očekujem da će ove aktivnosti u Republici Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove poternice", saopštio je Pažin.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim potjernicama u slučaju Svetozara i njegovog sina Miloša Marovića.

"Javne izjave potpredsjednika Vlade Stefanovića dobar su povod da i ovim putem izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće koji se po saznanjima nadležnih organa Crne Gore nalaze na teritoriji Srbije, nadležni organi Republike Srbije lišiti slobode i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori", poručio je crnogorski ministar pravde.

Crna Gora je prošle godine raspisala potjernicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće DPS Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je nanijeta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

XS
SM
MD
LG