Dostupni linkovi

Julija Skripalj se oporavlja i moli za privatnost


Julija Skripalj, ćerka nekadašnjeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja s kojim je otrovana nervnim agensom u Velikoj Britaniji, navela je u izjavi koju je objavila policija da se oporavlja i da joj je svakog dana sve bolje, istovremeno moleći za privatnost.

"Probudila sam se pre nedelju dana i srećna sam što mogu da kažem da se svakog dana sve bolje osećam", navodi se u izjavi koju je preneo Frans pres.

Prema navodima Asošiejted presa, Julija Skripalj se zahvalila za zanimanje za njen slučaj.

"Sigurna sam da shvatate koliko je ceo slučaj zbunjujući i nadam se da ćete poštovati moju i privatnost moje porodice tokom perioda mog oporavka", navela je Julija Skripalj u izjavi.

Nešto ranije je ruska televizija Rosija 1 objavila snimak telefonskog razgovora Julije Skripalj s rođakom Viktorijom, koja živi u Moskvi, preneli su TASS i AP, uz napomenu da autentičnost snimka nije potvrđena.

U snimku, osoba koja se predstavlja kao Julija Skripalj kaže da su i ona i otac dobro i da se oporavljaju, kao i da zdravlje Sergeja Skripalja nije nepovratno narušeno.

Velika Britanija je optužila Rusiju za napad nervnim agensom na Skripalje 4. marta u Solsberiju. Bolnica u koju su smešteni je ranije saopštila da se Julijino stanje popravlja dok je Sergej i dalje u kritičnom stanju.

Rusija je odbacila britanske optužbe.

Trovanje Skripalja je dovelo do diplomatskog rata u kome su zapadne zemlje i Rusija proterale po više od 150 diplomata.

XS
SM
MD
LG