Dostupni linkovi

Subotnje dvostruko ubistvo u PG: Dvoje uhapšenih, ubica na slobodi


Ilustracija
Ilustracija

Podgoričanin J.M. osumnjičen je za dvostruko ubistvo u Podgorici u subotu i on je u bjekstvu, saopštio je direktor Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković. On je naveo i da sve sumnje ukazuju na to da su ubice Miloša Šakovića i Jovanovića bliske škaljarskom klanu.

Dvije osobe uhapšene su danas zbog sumnje da su umiješane u ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u subotu u centru Podgorice.

Prema saznanjima RTCG-a uhapšeni su Predrag i Janko Vukadinović. Oni su identifikovani na osnovu bioloških tragova, a kako se navodi, biće privedeni na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Direktor Uprave policije za kriminalističku policiju Enis Baković, naveo je da su brzom i efikasnom ranjom izuzeti dokazi na osnovu kojih je policija došla do saznanja da je J.M. iz Podgorice izvršio dvostruko ubistvo u centru Podgorice. Baković je kazao i da se za J.M. traga.

On je naveo i da je za sad nepoznato lice formiralo kriminalnu organizaciju, čiji je cilj bio vršenje teških kriminalnih djela.

„Na osnovu svih dokaza, policija je tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv J.M., V.P., V.J., B.K. i Ć.D. zbog krivičnih djela teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja“, kazao je Baković i poručio da će policija raditi na utvrđivanju identiteta osobe koja je organizovala tu kriminalnu grupu.

Baković je naveo da sve ukazuje na to da su ubice Šakovića bliske škaljarskom klanu. On kazao da policija i tužilaštvo ispituju da li su povezani slučajevi ubistva Dražena Čađenovića pardana ranije i Miloša Šakovića u subotu. U interesu istrage nijesu mogli dati više detalja.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se oko podne dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, u subotu su ubijeni Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Jovanović je, ispostavilo se, bio slučajna žrtva obračuna. Šaković je prema evidenciji policije bio jedan od pripadnika zaraćenih kriminalnih klanova u Crnoj Gori.

Na njih je, dok su sjedjeli u kafiću Forum u centru Podgorice, pucao maskirani nepoznati muškarac.

Zbog ovih događaja ostavke su u subotu dali direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i načelnik podgoričke policije Jovica Rečević.

V.d. direktor Uprave policije Vesko Damjanović rekao je da je veoma brzo rasvijeteljeno teško ubistvo u centru Podgorice, te da će policija raditi još jače kako bi rezultati u borbi protiv najtežih oblika kriminala bili valorizovani.

XS
SM
MD
LG