Dostupni linkovi

Haradinaj Erdoganu: Niko ne može da se meša u naša posla


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da svi treba da znaju da ne mogu da se mešaju u unutrašnja posla Kosova, te i da se Kosovo ne meša u tuđa posla.

Ovo je njegova prva reakcija nakon što ga je turski predsednik Redzep Tajip Erdoan osudio zbog razrešenja šefa policije i obaveštajaca a zbog hapšenja i deportovanja šestorice turskih državljana za koje Turska sumnja da su povezani sa Fetulahom Gulenom. Erdoan je čak poručio da će Haradinaj ‘platiti’ zbog toga.

“Kosovo i ja se nismo umešali u unutrašnja posla Turske, ni u prošlosti ni danas, nećemo ni u budućnosti. Ali isto tako, naša posla neće moći da obavlja neko drugi u ime Kosova, već ćemo ih obavljati mi sami. To neka znaju svi”, kazao je Haradinaj.

On je to izjavio na događaju povodom obeležavanja Godine Skenderbega, na promociji albanskih jela.

Haradinaj je dodao da se na Kosovu poštuju sve zajednice, bez obzira na njihov identitet, te da se Kosovo ne meša u tuđa posla.

On je kazao da je Đerđ Kastriot dokaz da Albanci imaju duboke korene.

“Oni koji sude iz daljine, prvo što mogu da im kažem jeste da nas ne poznaju dobro, nedostaje im znanje o Albancima, i o tome da nije u našoj tradiciji da se mešamo u tuđa posla”, poručio je Haradinaj.

XS
SM
MD
LG