Dostupni linkovi

RS: Deo opozicije traži vanrednu sednicu Vlade tvrdeći da je narušena bezbednost


Zgrada Vlade RS u Banjaluci
Zgrada Vlade RS u Banjaluci

Opoziciona Partija demokratskog progresa (PDP) zatražila je od premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović da hitno sazove vanrednu sednicu Vlade, zbog, kako su naveli, pogoršane bezbednosti u Banjaluci.

PDP je u saopštenju pozvao Cvijanovićevu da hitno sazove vanrednu sednicu Vlade, jer su, kako je naglašeno, Vlada i MUP u obavezi da zaštite narod i povrate narušenu bezbednost.

"Slepi su na činjenicu da u poslednjih nekoliko dana stotine ljudi svaki dan protestuje u centru Banjaluke, tražeći istinu o smrti stradalog mladog sugrađanina ili, pak, na činjenicu da se u sred noći ispaljuju zolje na poslovne objekte", saopšteno je iz PDP-a.

Građani Banjaluke od 27. marta se svako veče okupljaju na Trgu Krajine, tražeći od institucija da otkriju na koji način je nastradao 21 godišnji David Dragičević.

Njegov nestanak je prijavljen 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas.

Policija je saopštila da je smrt mladića nastupila utapanjem, te da u njegovoj smrti nema elemenata krivičnog dela.

Roditelji stradalog mladića tvrde da je on ubijen, tražeči da obdukcija utvrdi tačan datum i vreme smrti, zbog čega mladić još nije sahranjen.

PDP je takodje zatražila da se razreši i javnosti saopšti ko je postavio bombu ispod auta Milana Vukelića, u novembru 2007. godine.

"Očekujemo od Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da, uz poslednji slučaj, razreši i javnosti u Banjaluci saopšti i ko je, bombom ispod auta, ubio Milana Vukelića i ko je krivac za smrt Nikole Djurovića (21) u misterioznoj saobraćajnoj nesreći", navodi se u saopštenju PDP-a.

Građane Banjaluke uznemirila je i činjenica da je u naselju Borik u petak uveče zoljom pogođena zgrada koncerna "Sgram", u kojem su sedišta više firmi, osiguravajućih kuća i OEBS-a, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG