Dostupni linkovi

Banjaluka: Građani zahtijevaju istinu o smrti mladića


Cenatr Banjaluke
Cenatr Banjaluke

Nekoliko stotina banjalučana večeras je održalo protest tražeći od nadležnih institucija kako su naveli pravdu za 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čije tijelo je pronađeno u rijeci Vrbas 24. marta.

Građani zahtijevaju da se stane u kraj "nekažnjenim ubistvima u Banjaluci", najvećem gradu u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Okupljenima se obratio i otac stradalog mladića Davor Dragičević koji je odbacio navode policije po kojima je njegov sin izvršio samoubistvo.

"Moj sin se nije bacio u rijeku on je ubijen", rekao je Davor Dragičević

Prema navodima koje je danas saopštila policija David Dragičević se potukao, opljačkao kuću i skočio u rijeku.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Darko Ilić rekao je da je utvrđeno da je Dragičević nakon tuče ispred jednog kafića, obišao još tri ugostiteljska objekta, a potom u pekari kupio burek, nakon čega je opljačkao jednu kuću i sa mosta skočio u rijeku Crkvenu koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Ilić je rekao da je Dragičević i od ranije poznat policiji po krivičnim djelima krađa i tjelesne povrede.

Iz policije je rečeno da se do ovih se podataka došlo nakon ispitivanja više lica, te uvida u videokamere koje se nalaze na putu kojim se kretao Dragičević.

Patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan rekao je da je obdukcija potvrdila da je smrt nastupila utapanjem, ali je i naveo da su nakon vađenja iz vode, na tijelu Dragičevića bile vidljive lake tjelesne povrede u vidu podliva, koji su mogli nastati prije utapanja u kontaktu i tuči sa jednim ili više lica.

XS
SM
MD
LG