Dostupni linkovi

Vučić: Idem u Ankaru sa privrednicima


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak da je prihvatio poziv predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana da u maju poseti Ankaru, o čemu su razgovarali sinoć.

"U maju idem u Ankaru, biće to velika poseta. Mnogo ljudi će ići sa mnom, poslovnih ljudi, i idemo da dalje razvijamo te odnose", rekao je Vučić novinarima tokom posete radilištu putnog Koridora 11, između Lajkovca i Ljiga.

Vučić je sinoć razgovarao telefonom sa predsednikom Turske, koji je, kako je preneo RTS, naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji povodom teškog incidenta i "napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM-a".

Vučić je u polusatnom razgovoru upoznao Erdogana sa detaljima incidenta i izneo sve činjenice koje su tome prethodile.

Predsednik Srbije je danas poručio prištinskim vlastima da mogu da "nastave da se sile, a mi ćemo, gledati da čuvamo mir i štitimo stabilnost".

Takođe je poručio da će o rekonstrukciji vlade Srbije, sa premijerkom Anom Brnabić razgovarati "kada dođe vreme".

Vučić je danas rekao da se nada da će ponovo ugostiti predsednika Kine Si Đinpinga, jer bi to, kako je rekao, bila velika čast za malu zemlju kao što je Srbija.

"Ja ću da ga čekam i, nadam se, dočekam. Jer će to biti velika čast da jedna tako mala zemlja dva puta ugosti predsednika Sija", rekao je Vučić koji je posetio gradilište s ambasadorom Kine u Srbiji Lijem Mančanga.

XS
SM
MD
LG