Dostupni linkovi

Podgorica pozdravila Sporazum o demarkaciji sa Kosovom


Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je na sednici Vlade pozdravio jučerašnju ratifikaciju Sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo u Parlamentu Kosova, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Čestitamo parlamentarnoj većini na Kosovu. To je potvrda naše sposobnosti da važna regionalna pitanja rešavamo sami, a ne da tražimo posredovanje. To je dobra vest za naše bilateralne odnose, za Kosovo i evropsku perspektivu ;regiona. Kosovo je ovim ispunilo jedan od ključnih uslova za viznu liberalizaciju, i nadamo se da će ona uskoro postati realnost na dobrobit gradjana Kosova, kao što je to za gradjane Crne Gore i drugih zemalja regiona", rekao je Marković.

On je izrazio zadovoljstvo da je Vlada Crne Gore doprinela rešenju ovog pitanja, uz tradicionalno dobru saradnju između Crne Gore i Kosova i u duhu evropskih vrijednosti i Strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan, kao i dobrosusedsku saradnju koju Crna Gora, kao odgovoran regionalni akter i članica NATO, u kontinuitetu sprovodi.

XS
SM
MD
LG