Dostupni linkovi

Konaković i Vlada Kantona Sarajevo podnijeli ostavku


Elmedin Konaković
Elmedin Konaković

Nakon što je u ponedjeljak Skupština Kantona Sarajevo smijenila dosadašnjeg premijera Elmedina Konakovića, on i njegovi ministri podnijeli su ostavku, shodno zakonskim odredbama.

Vlada ostaje u tehničkom mandatu do izbora novog mandatara i odluke o tome ko će sačinjavati novu, prenosi radiosarajevo.ba.

"Ne znam ništa o tome da li će biti smijenjeni pojedini ministri i ko će sačinjavati novu vladu. Mi smo podnijeli ostavku jer nam zakon tako nalaže i politički subjekt je izašao s prijedlogom novog mandatara vlade. Govori se o tome da će ostati isti ministri, barem iz političkog subjekta iz kojeg ja dolazim, ali to je nemoguće potvrditi dok se ne održi ili hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo ili dok ne prođe neko vrijeme", potvrdio je danas Elvir Kazazović, dosadašnji ministar za obrazovanje, nauku i mlade, iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Vladi Kantona Sarajevo na čelu s mandatarom Elmedinom Konakovićem izglasano je nepovjerenje na posljednjoj sjednici Skupštine.

Ova odluka došla je nakon što je Konaković dao ostavku na sve funkcije u SDA, napustio tu stranku i osnovao sopstvenu, nakon čega je SDA zatražila njegovu smjenu.

Kantonalni odbor SDA na sjednici juče odlučio je da će za novog mandatara predložiti izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove Autocesta Federacije BiH Adema Zolja.

XS
SM
MD
LG