Dostupni linkovi

Mektić: Nisam zabranio ulazak vođama 'Noćnih vukova'


Ilustracija
Ilustracija

Ministar sugurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je u utorak u Sarajevu da nema operativnih nadležnosti i da ne može donijeti odluku o zabrani ulaska u BiH bilo koga, već to čine agencije za sprovođenje zakona.

Navodeći da su mediji pogrešno prenijeli da je on donio odluku o zabrani ulaska u BiH vođi "Noćnih vukova" Aleksandru Zaldostanovu Hirurgu i Saši Saviću, vođi ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji, Mektić je rekao da sve u vezi sa tim principijelno neće da komentarišu.

"Pitajte nadležne agencije. Ministar bezbjednosti kao politička ličnost nema ovlaštenja da donosi takve mjere", istakao je Mektić.

On je dodao da u BiH može ući svako ko ispunjava uslove propisane Zakonom o strancima, koje mora poštovati i tokom boravka u BiH.

"Svaki stranac koji poštuje pravni poredak ove zemlje nije problem da uđe i boravi u skladu sa zakonom", zaključio je Mektić.

Kada je u pitanju za danas najavljeni dolazak u BiH dvadesetak članova motociklističke grupe "Noćni vukovi", Mektić je rekao da ne prati taj raspored.

Ranije danas u MUP Republike Srpske ustvrdili su da posjeta ruske moto-grupe "Noćni Vukovi“, zakazana za srijedu, 21. mart 2018. godine, nije najavljena.

U odgovoru na upit Radija Slobodna Evropa, iz MUP-a su odgovorili da dolazak "Noćnih Vukova“ u Banja Luku nije najavljen, te da nije poznato kojom rutom će se kretati ova moto-grupa, uz informaciju da se za tačne detalje oko organizacije i plana kretanja obratimo organizatorima dolaska.

XS
SM
MD
LG