Dostupni linkovi

Usvojen zahtev demonstranata u Požegi


Protesti građana Požege krajem februara 2018.
Protesti građana Požege krajem februara 2018.

Posle četvrtih demonstracija, organizatori građanskih protesta u Požegi 170 kilometara od Beograda, saopštili su da su osvojili prvu pobedu, jer je odbačen opštinski urbanistički projekat.

Učesnici protesta podneli su više od sto primedbi na urbanistički projekat za lokaciju “Stara autobuska stanica”. Projektom je zahvaćena parcela i nelegalni objekat koje je požeška vlast odlukom odborničke većine htela da kupi.

Podsećamo, suvlasnik navedene parcele i nelegalnog objekta je suprug Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine Požega, a loklana vlast je početkom februara odlučila da te nekretnine kupi za 12 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Ovakva odluka opštinske vlasti bila je uzrok protesta, posle kojih je vlasnik spornog objekta odustao od prodaje, ali ne i požeška vlast, od svoje odluke.

“Ovo je jedna u nizu malih pobeda protiv bahate i pohlepne vlasti u Požegi i mi se na ovoj maloj pobedi svakako nećemo zaustaviti u našim zahtevima”, kaže pravnik i učesnik protesta Aleksandar Didović, protiv koga su inače predsednik opštine Milan Božić i predsednica Skupštine Zorica Mitrović podneli tužbe zbog navodnih uvreda koje je iznosio u govorima na protestima.

Organizatori najavljuju nastavak protesta i poručuju da neće odustati od svog glavnog zahteva, smene opštinske vlasti u Požegi.

XS
SM
MD
LG