Dostupni linkovi

Hilari Klinton pregovore s Pjongjangom smatra diplomatskom opasnošću


Hilari Klinton
Hilari Klinton

Hilari Klinton, bivša šefica američke diplomatije i Trampova protivnica na predsedničkim izborima, ocenila je da vlada američkog predsednika Donalda Trampa greši što "ne vidi opasnost" u pregovorima koje planira da počne s vlastima Severne Koreje i nema adekvatne ljude koji bi ih vodili, prenosi AFP.

"Ako želite razgovore s Kim Džong Unom o nuklearnom oružju, onda su vam neophodne diplomate sa iskustvom”, rekla je Klintonova u intervjuu holandskom listu Algemen dagblad.

Prema njenim rečima, potrebni su ljudi koji dobro poznaju to pitanje i znaju da "dešifruju" Severnokorejce i njihov govor.

Klintonova je rekla da je dolaskom Trampa na vlasti Stejt department izgubio mnogo diplomata i dodala da ih nije ostalo malo koji bi mogli da pregovaraju s Pjongjangom.

"Ne možete da imate diplomatiju bez diplomata, a u tu opasnost nije prepoznala Trampova vlada", dodala je bivša američka visoka zvaničnica koja se nalazi u poseti Holandiji.

Tramp je juče prihvatio ponudu lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastanu, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja.

XS
SM
MD
LG