Dostupni linkovi

Članovi Predsjedništva BiH sa predsjednicima Hrvatske i Srbije


Predsjedništvo BiH sa Grabar-Kitarović i Vučićem u Mostaru 6. marta 2018.
Predsjedništvo BiH sa Grabar-Kitarović i Vučićem u Mostaru 6. marta 2018.

U Mostaru je počeo sastanak članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Mostar gdje će učestvovati u trilateralnom sastanku sa članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Vučića su na mostarskom aerodromu dočekali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Čović je uoči sastanka izjavio kako će lideri zemalja danas razgovarati o evropskim integracijama i rješavanju međudržavnih pitanja, a prije svega pitanja granice.

Hrvatski mediji su znatnu pažnju posvetili današnjem trilateralnom susretu u Mostaru, a iz kabineta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kažu da teme nisu unaprijed precizno definisane, ali da je ipak riječ o važnom sastanku koji će doprinijeti učvršćivanju odnosa triju država i nastaviti zamah u bilateralnim odnosima.

Ona je uoči trilaterale na vrhu poručila da je cilj tog susreta pogurati zajednički rad za dobrobit sve tri države, pri čemu je ključan evropski put Srbije i BiH na kojem Hrvatska može i želi pomoći.

U 14:25 će se na zajedničkoj konferenciji za novinare obratiti članovi Predsjedništva BiH te hrvatska predsjednica i srbijanski predsjednik.

XS
SM
MD
LG