Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kanada: Neprihvatljive američke tarife na čelik


Kanadski premijer Džastin Trudo i predsednik SAD Donald Tramp

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je danas da će američke tarife na uvoz čelika i aluminijuma biti "apsolutno neprihvatljive", ističući da će njegova Vlada nastaviti da se angažuje sa američkim zvaničnicima po tom pitanju.

Trudo je rekao da će američke tarife izazvati značajne poremećaje na tržištima sa obe strane granice, ali je uveren da će njegova Vlada moći da odbrani tu industriju.

"Svaki poremećaj na ovom integrisanom tržištu biće značajan i ozbiljan. Upravo zato mi smo ukazali američkoj administraciji na neprihvatljivu prirodu tih predloga koji će da povrede njih jednako kao što će da povrede i nas. Uveren sam da ćemo uspeti da odbranimo kanadsku industriju", rekao je Trudo novinarima.

Zvaničnici nisu rekli da li se plan američkog predsednika Donalda Trampa o uvođenju tarifa od 25 odsto na uvoz čelika i 10 odsto na uvoz aluminijuma odnosi i na uvoz iz Kanade i Meksika.

Američki sekretar za trgovinu Vilbur Ros rekao je danas ranije da se plan američkog predsednika o uvođenju tarifa na uvoz čelika i aluminijuma odnosi na sve zemlje.

XS
SM
MD
LG