Dostupni linkovi

Nastavljeni protesti u Požegi, građani traže smenu opštinske vlasti


"Nećemo prestati sa protestima", poručila okupljenima Teodora Zarić.
"Nećemo prestati sa protestima", poručila okupljenima Teodora Zarić.

U Požegi je u ponedjeljak uveče održan treći protest građana koji su počeli da se okupljaju pre tri nedelje kada je opštinska vlast donela nezakonitu odluku da se budžetskim sredstvima kupi nelegalno izgrađen objekat pored sportske hale.

"Nećemo prestati sa protestima dok ne budu ispunjeni svi zahetvi koji su nas ovde okupili prvi put, tražimo hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine opštine na kojoj će nezakonita odluka o kupovini nelegalnog objekta biti poništena, na način na koji je i doneta", rekla je na skupu Teodora Zarić.

Sporni objekat je vlasništvo supruga predsednice Skupštine opštine, Zorice Mitrović i izgrađen je bez građevinske dozvole, a odbornička većina koju čini Srpska napredna stranka saglasila se da se ovaj objekat plati 12 miliona dinara.

Sporni nelegalno podignuti objekat
Sporni nelegalno podignuti objekat

Posle prvog protesta koji je organizovala grupa građana, opštinska vlast na čelu sa predsednikom Milanom Božićem saopštila je da odustaje od kupovine spornog objekta jer se, kako su naveli u saopštenju, preti opštinskim rukovodiocima, posebno Mitrovićki, kojoj je "ugrožen život".

Protesti u Požegi su i posle toga nastavljeni, a građani traže ostavku Zorice Mitrović. Posle drugog protesta, Božić i Mitrovićka podneli su tužbe protiv učesnika protesta i organizatora.

Aleksandar Divović, pravnik i publicista, koji je govorio na svim dosadašnjim protestima, prvi je tužen od strane predsednika opštine.

"Po hitnom postupku stigao je poziv za glavni preters 2. aprila po tužbi za uvredu predsednika opštine Milana Božića i ja ću se sa zadovoljstvom odazvati na to ročište. Tužio me je čovek za uvredu koji opozicione odbornike na sednicama Skupštine opštine naziva krokodilima i majmunima. Šteta je jedino što nadležni organi isto tako po hitnom postupku ne reaguju po različitim kirivčnim prijavama protiv Milana Božića i njegovih saradnika za nezakonito donošenje odluka", rekao je Divović.

Organozatori su najavili nastavak protesta, sa zahtevom za smenom vlasti u Požegi.

XS
SM
MD
LG