Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Plenković: Ima više imena za povjerenika za Agrokor


Hrvatski premijer Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nije želio konkretno odgovoriti ima li ime za novog povjerenika za Agrokor kratko poručivši kako ih ima više.

No neslužbeno se spominje Tomislav Rosandić, bivši član uprave HEP-a.

"Ima, ima ih više", rekao je Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan ima li ime novog povjerenika za Agrokor.

Na pitanje kakav je kandidat za povjerenika odgovorio je: "Najbolji".

Nakon sjednice je, odgovarajući na pitanje treba li barem neformalno odobrenje vjerovnika za novoga izvanrednog povjerenika, kazao da su oni danas bili vrlo jasni. Članovi privremenog vjerovničkog vijeća imaju snažan interes da se proces završi. To je u njihovom interesu. Podrška Vladinom angažmanu bila je stopostotna. I nije bilo nikakvih suza na tom sastanku, kazao je Plenković.

Izvanredni Vladin povjerenik u koncernu Agrokor Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, prošle sedmice.

Ramljak je bio u središtu pozornosti javnosti posljednjih tjedana zbog toga što se otkrilo da je za dobro plaćene konzultante u restrukturiranju Agrokora angažirao tvrtku u kojoj je radio do trenutka kada je angažiran da vodi restrukturiranje Agrokora, a formalno je u njoj ostao zaposlen još 20 dana nakon što je preuzeo upravljanje Agrokorom.

XS
SM
MD
LG