Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Priveden kandidat Inicijative Ne da(vi)mo Beograd


Protesti Inicijative Ne da(vi)mo Beograd u Hercegovačkoj u aprilu 2017

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je danas da je njen kandidat za gradskog odbornika Radomir Lazović priveden zbog ispisivanja natpisa "Mesto zločina" u Hercegovačkoj ulici.

Navodeći da je više puta obeležavala mesto na kome su u izbornoj noći, aprila 2016. godine, "maskirani ljudi sa bagerima porušili objekte", Inicijativa je saopštila da su prilikom svakog ispisivanja natpisa "Mesto zločina" reagovale "brojne snage bezbednosti".

"U prethodne tri godine, Inicijativa je protestima, akcijama, analizama ugovora, prikupljanjem dokaza, prijavama nadležnim inspekcijama, tužbama, razgovorima sa gradjanima, ali i spremnošću da uprkos napadima i pretnjama ne poklekne, pokazala da se neće miriti sa otimanjem ovog najvrednijeg dela grada zarad interesa investitora bliskih bahatim nasilnicima na vlasti", piše u saopštenju.

Inicijativa je navela da je pokrenula pravne procese koji će omogućiti "raskidanje štetnog ugovora" o ulaganju u "Beograd na vodi" kao i da će "insistirati na odgovornosti onih koji su do ovog skandaloznog posla, kao i svega drugog do čega je njegovo protivzakonito sprovođenje dovelo".

Ova inicijativa saopštila je prethodno da je za danas najavljeno predstavljanje izborne liste "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović" na programu Radio-televizije Srbije RTS) dovedeno u pitanje.

Kako su naveli, iz uredništva RTS im je javljeno da postoji mogućnost da to bude zabranjeno zbog sadržaja materijala.

XS
SM
MD
LG