Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ne da(vi)mo Beograd: RTS doveo u pitanje predstavljanje liste


Predizborni plakati Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" saopštila je da je za danas najavljeno predstavljanje izborne liste "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović" na programu Radio-televizije Srbije RTS) dovedeno u pitanje.

Kako su naveli, iz uredništva RTS im je javljeno da postoji mogućnost da to bude zabranjeno zbog sadržaja materijala.

Inicijativa je navela da je desetominutno predstavljanje bilo najavljeno za danas oko 18.00 i da su po prethodnom dogovoru dostavili materijal RTS-u.

Umesto potvrde, elektronskom poštom stiglo obaveštenje da "program neće biti emitovan zbog povreda Člana 3. Pravila o predstavljanju kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda na RTS-u, koji govori o tome da predstavljanje ne sme uključivati uvrede, klevete, vredjanje, omalovažavanje kandidata sa drugih lista ili govor mržnje".

"Uprkos tome što smo sigurni da video-materijal (Inicijative) ne sadrži nikakav uvredljiv sadržaj, iskazali smo spremnost da ga uskladimo sa sugestijama uredništva, ali jedini odgovor koji smo dobili na jasno pitanje u kojem delu, minutu ili kadru je prekršeno pravilo, bio je: 'Mislim da razumete o čemu se radi' ", navela je Inicijativa.

"Inicijativa 'Ne da(vi)mo Beograd' nema informacija da li će naše predstavljanje biti pušteno u programu javnog servisa", navodi se u saopštenju.

Inicijativa navodi da "ne pristaje na takav vid cenzure i nipodaštavanja vlastima nepodobnih političkih aktera", ističući da je "javni servis dužan da obezbedi ravnopravne uslove za sve izborne liste".

XS
SM
MD
LG