Dostupni linkovi

Jeremić: Lista Belog Preletačevića vrhunac skandala


Vuk Jeremić
Vuk Jeremić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da je izborna lista Ljubiše Preletačevića Belog vrhunac skandala kakav nije zabeležen u istoriji višestranačja u Srbiji.

"Odluka da se pribegne ovako besprizornim sredstvima je jasan pokazatelj nervoze režima i njihovih grčevitih napora da se što je moguće više građana prevari tako da njihov glas ostane ispod cenzusa, čime bi se on de fakto prelio SNS-u", rekao je Jeremić u intervjuu za današnje izdanje lista Blic.

Prema njegovim rečima, u pitanju je skandal kakav nije zabeleženu u istoriji višestranačja u Srbiji, čiji je vrhunac "bezobrazluk oko Ljubiše Preletačevića Belog".

Jeremić je dodao da je dve trećine prijavljenih lista, više ili manje neskriveno, prikupilo potpise uz direktnu pomoć vlasti, ali i dobilo razne druge vrste podrške, pre svega finansijsku.

On je ocenio da je od svih opozicionih lista, jedino koalicija "Dragan Đilas – Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" sasvim sigurno iznad cenzusa i koja neće biti spremna na saradnju sa Srpskom naprednom strankom posle izbora.

"To bi trebalo imati u vidu prilikom odlučivanja koga da zaokružite na biračkom listiću", rekao je Jeremić.

XS
SM
MD
LG