Dostupni linkovi

Predsednica Hrvatske podržala rešavanje sudbine nestalih


Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u razgovoru s predstavnicima udruženja nestalih iz Srbije izrazila "snažnu podršku" u rešavanju tog pitanja i izrazila uverenje da će dijalog omogućiti pozitivan iskorak.

"Polazeći najpre od prava porodica da saznaju istinu o sudbini svojih najmilijih, predsednica Grabar-Kitarović istakla je snažnu podršku Republike Hrvatske i ustrajnu ličnu predanost u rešavanju ovog pitanja", saopštio je kabinet hrvatske predsednice.

Ona je rekla da je to prvenstveno humanitarno pitanje i da veruje da će dijalog omogućiti "pozitivan iskorak".

Hrvatska predsednica je na sastanku obaveštena o dosadašnjim aktivnostima i naporima udruženja u pronalasku i rasvetljavanju sudbina nestalih.

U razgovoru je, kako je navedeno, naglašena nužnost saradnje svih uključenih i izražena nada obe strane da će predstojeći meseci doneti napredak da bi se neizvesnost porodica privela svom kraju.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izvestio je o dosad učinjenom kao i naznačio spremnost kontinuirane saradnje po pitanjima koja su istakli predstavnici udruženja nestalih, navedeno je u saopštenju.

Ovaj sastanak je dogovoren tokom prošlonedeljne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

XS
SM
MD
LG