Dostupni linkovi

Tramp: Rekao sam oružje nastavnicima koji znaju da ga koriste


Američki predsednik Donald Tramp negirao je danas da je predložio da se oružje da nastavnicima kako bi se sprečili incidenti u školama i dodao da je predložio da se razmotri da oružje dobiju nastavnici koji znaju da ga koriste.

"Nikad nisam rekao 'dajte nastavnicima oružje' kao što tvrde lažne vesti CNN i NBC. Ono što sam rekao je da se razmotri mogućnost davanja 'skrivenog oružja nastavnicima koji znaju da ga koriste, s iskustvom vojne ili specijalne obuke - samo najboljim", naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp je sinoć na sastanku s učenicima srednje škole sa Floride koji su preživeli napad u kojem je ubijeno 17 đaka i profesora, rekao da podržava da neki nastavnici i drugi zaposlenim u školama nose skriveno oružje kako bi se sprečili upadi.

On je danas rekao da bi 20 odsto nastavnika moglo da reaguje oružjem "ako bolesni divljak dođe u školu s lošim namerama".

"Veoma obučeni nastavnici bi služili kao odvraćanje za kukavice koje to rade. Daleko veća prednost sa mnogo manje troškova nego čuvari. Škola 'bez oružja' je magnet za loše ljude. NAPADI BI BILI OKONČANI", dodao je Tramp.

XS
SM
MD
LG