Dostupni linkovi

Susreli se Lavrov i Dačić


Rusija i Srbija bratske zemlje: Sergej Lavrov i Ivica Dačić
Rusija i Srbija bratske zemlje: Sergej Lavrov i Ivica Dačić

Sastanak delegacija Srbije i Rusije predvođen ministrima spoljnih poslova Ivicom Dačićem i Sergejem Lavrovim održan je u Palati Srbija u Beogradu.

Dačić je izjavio da je ovo prilika da se odnosi dve zemlje dodatno učvrste.

"Zahvalan sam na podršci Rusije u očuvanju državnih interesa Republike Srbije, kao i njenog teritorijalnog integriteta. Srbija nikada neće voditi anti-rusku politiku. Radićemo dalje na unapređenju odnosa. Siguran sam da se Sergej Lavrov u Srbiji oseća kao kod kuće. U Srbiji više vole Rusiju nego neki Rusi, kao što sam siguran da Rusi vole Srbiju više i od nekih Srba", rekao je Dačić.

Ruski šef diplomatije, koji je u poseti Srbiji povodom 180 godina diplomatskih odnosa dve zemlje, kazao je da program cele posete "ima svečan, dirljiv i emotivan ton".

"Ono o čemu je bilo reči na sinoćnjem sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem pokazuje sliku bratske saradnje. Obe naše zemlje žele da budu samostalne, mi nikoga ne izlažemo prinudi. Pokušaji da se postave veštačke prepreke za naše strateško partnerstvo, uveren sam, neće imati uspeha", poručio je Lavrov.

On se prethodno sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Lavrov: Lažna dilema Istok ili Zapad
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

XS
SM
MD
LG