Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stoltenberg: NATO pozdravlja odluku CG o KFOR-u


Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg u Briselu, februar 2018.

Generalno sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravio je odluku Crne Gore da pošalje pripadnike crnogorske vojske u snage KFOR-a na Kosovu.

"Crna Gora je odlučila da pošlje trupe u našu KFOR misiju na Kosovu. Pozdravljam tu odluku" rekao je generalni sekretar na press brifingu u Briselu.

Kako je naveo Stolteneberg, Alijansa ima bliske veze sa Srbijom.

"Mislim da su bliski odnosi NATO-a sa Srbijom jako važni. Nedavno smo ovdje ugostili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Sreli smo se i u Beogradu i nastavljamo da jačamo partnerstvo sa Srbijom. Za mene nema nikakve kontradikcije u tome što je Crna Gora punopravna članica i što u isto vrijeme razvijamo veoma jako partnerstvo sa Srbijom", poručio je prvi čovjek sjeveroatlanskog vojnog saveza.

Ranije danas crnogorski ministar odrane Predrag Bošković izjavio je u Briselu da će se Crna Gora uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu.

Bošković je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu, prenosi portal RTCG.


XS
SM
MD
LG