Dostupni linkovi

Bošković: Učešće u KFOR-u interes Crne Gore


Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković
Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković

Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je u srijedu ministar odbrane Predrag Bošković.

On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu, prenosi portal RTCG.

Savjet je donio odluku o angažovanje dva štabna oficira od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.

Predlozi tih odluka biće dostavljeni Skupštini Crne Gore radi donošenja konačne odluke.

Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese

Bošković je rekao da su kritike Vulina na odluku Crne Gore da pošalje svoj pripadnike u misiji KFOR-a na Kosovu njegov stav i da ga ne bi doveo u kontekst reakcije Srbije.

"Ono što je najbitnije jeste da Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese i ono što su preuzete obaveze shodno njenim spoljno političkim prioritetima i tako će se i ubuduće odnostiti", kazao je Bošković, uoči početka sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO.

To kaže nije tema koja treba da opterećuje ovakvke sastanke.

"Ono što je bitno jeste da Crna Gora sa Srbijom želi najbolje moguće odnose i poštujemo njihovo opredjeljenje o neustralnosti, ali Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima“, poručio je Bošković.

XS
SM
MD
LG