Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Od ponoći izborna tišina uoči izbora u Ulcinju i Beranama


Izbori u Ulcinju, ilustrativna fotografija

Uoči lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, u ponoć između petka i subote nastupiće izborna tišina, a gradjani u te dve opštine glasaće u nedelju.

Pravo glasa u dve opštine imaće više od 43.000 građana koji će odlučivati o predlozima za odbornička mesta na dvadesetak izbornih lista.

Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 časova.

Ishod izbora u Ulcinju i Beranama značajan je i zbog predstojećih ; predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji su zakazani za 15. april. Naime, sadašnja vladajuća koalicija na državnom nivou i opozicija čekaju rezultate tih lokalnih izbora da bi i na osnovu toga odredili svoje kandidate za novog predsednika Crne Gore.

Prošle jeseni su lokalni izbori održani u Mojkovcu, Cetinju i u podgoričkoj opštini Tuzi, a u svim mestima pobedila je Demokratska partija socijalista na čijem je čelu Milo Djukanović. Na mojkovačkim izborima DPS je odnela apsolutnu pobedu, a na Cetinju i u Tuzima falilo joj je samo po jedno odborničko mesto do apsolutne vlasti.

Na Cetinju je DPS koaliciju dogovorio sa Socijaldemokratima, a u Tuzima sa partijom koja zastupa etničke Albance i Bošnjake.

XS
SM
MD
LG