Dostupni linkovi

Kosovska policija: Vest o zapleni oružja nije istinita


Ilustracija

Policija Kosova demantovala je vest iz srpskih medija da je u blizini Lapljeg Sela, gde će u subotu boraviti predsednik Srbije, pronađeno oružje kod lica albanske nacionalnosti i da su oni privedeni. Kako iz policije navode, u pitanju je samo zaustavljanje jednog civilnog vozila.

“Oko 13:05, jedinica u pokretu koja je bila ispred pratnje predstavnika delegacije Srbije, a koja se kretala u pravcu Gračanice, zaustavila je jedno civilno vozilo koje je ometalo kretanje zvaničnih vozila. Vozač automobila je zaustavljen od strane policijskih zvaničnika, dok su zvanična vozila delegacije iz Srbije nastavili put prema agendi, bez incidenata i ne radi se o pronalasku ikakvog oružja”, saopštili su iz Policije Kosova.

Policija naglašava i da se ne radi o pratnji predsednika Srbije, a koja se inače nalazila u Severnoj Mitrovici.

Mediji u Srbiji preneli su u subotu vest koju je objavio portal Sputnjik da je kosovska policija u jednoj kafani u gračaničkom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, od šestorice Albanaca oduzela dva pištolja, municiju i dva noža.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u subotu u poseti Kosovu, nekoliko dana nakon ubistva istaknutog lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića. Detaljnije o Vučićevoj poseti možete pročitati OVDE.

XS
SM
MD
LG