Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnadak: Nova mrlja na imidžu Republike Srpske


Serbia -- Minister of foreign affairs of Bosnia and Herzegovina Igor Crnadak attending the Belgrade Security Forum, October 12, 2017.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra da "slike sa sumnjivim tipovima koje su otišle iz Banjaluke, nažalost, predstavljaju novu mrlju na međunarodnom imidžu Republike Srpske", za koju su ponovo zaslužni Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i vlast u Srpskoj.

Crnadak je izrazio uverenje da će biti dovoljno pameti i da neće biti incidenata, a da se priča neće izroditi u neku ozbiljnu stvar.

"Ali i ovo što smo videli, demonstraciju sile kroz šetnju glavnom banjalučkom ulicom i kroz boravak u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pokazuje da se vlast u Banjaluci potpuno izgubila i da više nema osećaj nizašta", smatra Crnadak.

On je za sarajevsko "Oslobođenje" rekao da su ovom slučaju počinjene dve štete.

"Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživela još jedan šamar na međunarodnoj sceni. A što se tiče nekakvih reakcija, to je na institucijama. Videćemo da li će i kakvih reakcija biti", smatra ministar inostranih poslova u Savetu ministara Igor Crnadak.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je kazao da organizacija Srpska čast, koja je prisustvovala obeležavanju dana RS 9. januara, nije nikakva humanitarna organizacija, već paravojna i parabezbednosna skupina kriminalaca koji su osuđivani za najteža dela.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas pismo glavnoj urednici britanskog lista Gardijana Ketrin Viner u kojem je demantovao da zvaničnici RS na bilo koji način podržavaju ili tolerišu paravojne jedinice unutar granica tog entiteta u BiH.

XS
SM
MD
LG