Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tahiri: Kosovo na dobrom putu rasvetljavanja ubistva Ivanovića


Specijalne policijske snage na mestu ubistva Olivera Ivanovića u severnoj Mitrovici

Ministar pravde, Abeljard Tahiri, izjavio je u petak da su institucije Kosova na dobrom putu u rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića. On je prilikom posete zatvoru u Smrekovnici kazao da je Kosovo za saradnju sa Srbijom u ovom slučaju, te istakao da je u četvrtak podneo zahteve Policije i Tužilaštva Kosova Vladi Republike Srbije.

„Nije prvi put da sarađujemo sa Republikom Srbijom. Bilo je na desetine slučajeva kada smo razmenjivali informacije u vezi različitih slučajeva na zvaničnom nivou. Činjenica da danas postoji komunikacija između Ministarstva pravde Kosova i Ministarstva pravde Srbije, znači da se radi o komunikaciji između dveju država“, kazao je on.

„Mi ćemo sarađivati do one mere dok ne uspemo da rasvetlimo ovaj poslednji slučaj, a to je ubistvo Olivera Ivanovića. Razmenićemo svaku informaciju, takođe smo tražili informacije od njih i čekamo da ih dostave policiji i tužilaštvu. Mislim da su institucije Kosova na pravom putu kada je u pitanju rasvetljavanje ovog slučaja“, kazao je Tahiri.

Kosovo je odbilo da dopusti uključenost Srbije u istragu ubistva, ali je potvrdilo saradnju u razmeni informacija.

Ko, šta i koliko zna o ubistvu Olivera Ivanovića?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

XS
SM
MD
LG