Dostupni linkovi

Istraga ubistva Ivanovića: Utvrđeno poreklo vozila


Mesto na kojem je ubijen kosovski političar Oliver Ivanović
Mesto na kojem je ubijen kosovski političar Oliver Ivanović

Zamenik direktora regionalne policije sever, Besim Hoti, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je preko međunarodnih organizacija, koje su na zahtev kosovske policije izašle u susret, utvrđeno poreklo vozila koje je pronađeno spaljeno nakon ubistva Olivera Ivanovića, kao i lanac vlasništva vozila, do zadnjeg vlasnika, čije je inače prebivalište u Srbiji.

U toku je razmatranje prikupljenog materijala kao što su video snimci, a uzete su i izjave nekoliko svedoka, kazao je on.

Mediji o ubistvu Olivera Ivanovića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Kako je dodao Hoti, istraga vezana za ubistvo Ivanovića odvija se punim intenzitetom od strane istražne radne grupe a pod ovlašćenjem javnih tužilaca.

"Istražnu radnu grupu čine grupa istraznih policajaca i raznovrsnih eksperata sa glavnog i lokalnog nivoa - kad kažem lokalni nivo to je regionalna policijska direkcija Sever i radna grupa istražnih policajaca glavne direkcije (iz Prištine), a u uskoj saradnji sa pripadnicima Eulexa", naveo je Hoti.

Oliver Ivanović je bio odbornik u Skupštini opštine Severne Mitrovice i čelnik inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Ubijen je ispred svoje kancelarije 16. januara. Počinioci zločina još nisu pronađeni, a nalaz obdukcije je pokazao da je Ivanović ubijen sa šest metaka.

Ko, šta i koliko zna o ubistvu Olivera Ivanovića?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

XS
SM
MD
LG