Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnadak: Srbija pruža ruku, a bošnjački političari je odbijaju


Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocenio je da su bošnjački političari najveći problem u odnosima Srbije i BiH.

"Mnogo nam je bitno jačanje odnosa sa Srbijom. Nažalost taj srpsko - bošnjački pravac ima dosta poteškoća za koji su najzaslužniji predstavnici bonjačkih političara", kazao je Crnadak u intervjuu za današnje izdanje lista Večernje novosti.

Upitan da li bi odlazak bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića sa političke scene omogućio poboljšanje odnosa BiH i Srbije, Crnadak je kazao da "ne želi da vezuje probleme u odnosima dveju zemalja za jednog čoveka, ali da se nada da će sledeća generacija bošnjačkih političara imati više spremnosti na kompromis i toleranciju".

"Iskreno se nadam se će se sledeća generacija bošnjačkih političara ... okrenuti budućnosti, a ne živeti u devedesetim", rekao je on.

Crnadak je dodao da Bosna i Herecegovina sigurno neće priznati Kosovo, niti će se to pitanje razmatrati za vreme mandata ovog Saveta ministara i Predsedništva BiH.

Govoreći o pitanju granica izmedju Srbije i BiH, on je ocenio da je inicijativa za rešavanje tog pitanja mnogo izraženija u Beogradu nego u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG