Dostupni linkovi

Izetbegović: Nadam se da će BiH priznati Kosovo


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, rekao je povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo, kako očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati.

Ocenio je da takve najave nisu dobre za situaciju u regionu.

Stefanović je za Večernje novosti rekao da će to telo razmotriti dalje korake države i odnos prema takvom potezu Izetbegovića.

"Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja", ocenio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.

"Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji", istakao je Stefanović.

Izetbegović je u intervjuu za Dojče vele rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da se nada da će to učiniti.

"Što se mene tiče, dosad Kosovo bi trebalo da bude priznato. Sad će se naljuti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG