Dostupni linkovi

Katrin Denev se izvinila žrtvama seksualnog zlostavljanja


Francuska glumica Katrin Denev izvinila se žrtvama seksualnog zlostavljanja nakon što je prošle nedelje potpisala peticiju u kojoj je grupa od 100 žena osudila puritanstvo posle izbijanja seksualnog skandala oko holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, preneo je danas pariski Liberasjon na svom sajtu.

Katrin Denev je u pismu objavljenom u listu navela da se izvinjava žrtvama seksualnog uznemiravanja ali je dodala da je skandal o seksualnom uznemiravanju otišao "suviše daleko" i da su muškarci sada žrtve "medijskog linča".

"Ništa u peticiji ne ukazuje da je zlostavljanje dobra stvar, jer u tom slučaju je ne bih ni potpisala", rekla je glumica i dodala da se izvinjava "žrtvama seksualnog nasilja koje su bile šokirane tim tekstom".

List Mond je 9. januara preneo pismo grupe 100 žena u kome se ocenjuju da se posle skandala sa Vanjstanjom pojavio feminizam izražen "mržnjom prema muškarcima".

U tekstu koje su potpisale i spisateljica Katrin Mije, glumica Ingrid Kavan i filozofkinja Pegi Sastr, navodi se da je "silovanje zločin" ali da "uporno flertovanje nije zločin, dok muška galantnost ne mora da bude čin agresije mačo muškarca".

Grupa tvrdi da ne sme da se minimizira "svest o seksualnom nasilju nad ženama u profesionalnom smislu, gde pojedini muškarci zaista zloputrebljavaju položaj, ali su stvari otišle suviše daleko".

Vajnstajna je u oktobru 2017. optužla grupa od 100 žena za seksualno uznemiranje i silovanje. Taj skandal je pokrenuo talas priznavanja seksualnih uznemiravanja i drugih poznatih ličnosti iz raznih profesionalnih sfera.

XS
SM
MD
LG