Dostupni linkovi

Udruga veterana se ograđuje od pisma Plenkoviću


Sporni Piranski zaliv
Sporni Piranski zaliv

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijski postrojbi Miljenko Kolobarić ogradio se u četvrtak od vukovarskog branitelje Petra Janjića Tromblona koji je premijeru Andreju Plenkoviću uputio ultimatum da će, ako u roku od 72 sata ne riješi problem sa Slovenijom oko granice u Savudrijskoj vali, "organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Predsjednik Zbora Kolobarić rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu kako ta udruga podržava saborsku odluku kojom je Hrvatska izašla iz postupka arbitraže sa Slovenijom kao i sadašnji stav hrvatske Vlade da se pregovorima riješi pitanje granice s Slovenijom.

Upitao se što je njihov suborac Petar Janjić Tromblon tim ultimatumom htio postići i u kom smjeru je ta poruka trebala ići, ocijenivši kako je to očito bio individualni potez.

"Na hrvatskim granicama su hrvatska policija i vojska, a što se tiče graničnog spora, on traje već dugo i taj spor nisu riješile ni prethodne vlade", dodao je.

Mediji su prenijeli Janjićevo pismo predsjedniku Vlade u kojem se tvrdi "da ako predsjednik Vlade ništa ne učini vezano uz granicu s Slovenijom, "organizirati će 100 ribarskih brodova i brodica hrvatskih branitelja sa cijeloga Jadrana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitoga upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Također navodi kako će "osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru iz Istre kako bi mogao neometano izlovljavati ribu te tako prehranjivati svoju obitelj te zaštititi Ustav RH u punom smislu riječi", a nakon toga će brodice dovesti na Markov trg.

XS
SM
MD
LG