Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Veteran prijeti Plenkoviću da će se umiješati u spor o Piranskom zalivu


Piranski zaliv

Hrvatski ratni veteran Petar Janjić Tromblon prijeti premijeru Andreju Plenkoviću da će ući u konflikt sa slovenačkom policijom u Piranskom zalivu, ako ne bude reagovao i spriječio slovenačke akcije.

Petar Janjić Tromblon uputio je pismo Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali i dao mu ultimatum: "Imaš 72 sata da riješiš problem ili ćemo to mi učiniti".

Janjićevo pismo objavljeno je na više ekstremnih desničarskih portala.

Tromblon prijeti da će organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će, kako navodi, "zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Hrvatski mediji se pitaju da li će se Plenkoviću osvetiti za koketiranje sa "šatoraškim ekstremistima", koji su za vrijeme vlade Socijaldemokratske partije (SDP) iz centra Zagreba vodili politiku zemlje putem ultimatuma.

Janjić prijeti da će, ako premijer Hrvatske ne ispuni njegove zahtjeve, "osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru, kako bi mogao da prehranjuje porodicu".

Hrvatska odbija sprovesti arbitražnu odluku o Piranskom zalivu, a Slovenija nastoji da je realizuje, pa međusobni konflikt "visi u vazduhu", navode i strani mediji.

XS
SM
MD
LG