Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Generalni sekretar UN pozdravio ponovno uspostavljanje međukorejske komunikacije


Antonio Guteres

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres pozdravio je ponovno otvaranje kanala komunikacije između dve Koreje, preneo je njegov portparol.

Guteres pozdravlja "ponovno otvaranje međukorejskog kanala komunikacije. Uvek je to pozitivan razvoj događaja kada postoji dijalog između Severne i Južne Koreje", rekao je portparol generalnog sekretara Farhan Hak juče na redovnoj konferenciji za štampu, prenosi Beta.

Predsedavajući Generalne skupštine UN Miroslav Lajčak takođe je u saopštenju pozdravio otvaranje komunikacija između dve Koreje.

Lajčak je tokom jučerašnjeg sastanka sa severnokorejskim ambasadorom pri UN pozdravio konstruktivan stav Severne Koreje da počne dijalog sa Južnom Korejom, uključujući i moguće učešće severnokorejske delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, navodi se u saopštenju.

Vlasti Pjongjanga ponovo su juče uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong-una o poboljšanju odnosa između dve Koreje.

XS
SM
MD
LG