Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Helikopter Vlade RS sa Cecom letio samo iznad Banjaluke


Helikopterski servis Republike Srpske saopštio je danas da 31. decembra nije registrovan ni jedan prekogranični let pa stoga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u RS doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca.

"Snimak koji je izazvao ove tvrdnje, a koji je Ražnatovićeva emitovala na društevim mrežama, napravljen je iznad Banjaluke. Let je realizovan u okviru trenažnog leta posade Helikopterskog servisa na području Banjaluke i jedini je koji je posada imala taj i naredni dan, 1. januara 2018. godine", saopšteno je iz Helikopterskog servisa RS.

U saopštenju se ističe da je let realizovan "u znak zahvalnosti Ražnatovićevoj za humani gest koji je najavila, odnosno njenoj odluci da dio prihoda od novogodišnjeg koncerta u Banjaluci uplati u humanitrane svrhe".

"Svi letovi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske registrovani su u Kontroli letova i te informacije dostupne su svima. Upravo zbog lake provjerljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa, tvrdnje da su 31. decembra 2017. naši helikopteri korišteni po nalogu predsjednika Republike Srpske smatramo zlonamjernim", naglašava se u saopštenju.

Opozicione stranke zatražile su od Vlade RS da hitno odgovori je li tačno da je helikopter Republike Srpske u novogodišnjoj noći dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović u Banjaluku, gdje je nastupala u jednom privatnom noćnom klubu.

XS
SM
MD
LG