Dostupni linkovi

Zagreb osuđuje incident u Vojvodini, Beograd tvrdi da je izmišljen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podaci policije i Bezbednosno-informativne agencije pokazuju da su predstavnici hrvatske vlasti izmislili međunarodni karakter sukoba i tuče u Sonti, u opštini Apatin u Vojvodini.

"Ali šta da radimo, kada nemaju šta da rade, oni uvek kažu nešto protiv Srba", kazao je Vučić novinarima u Lebanu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je ranije danas napad na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u Sonti i naveo da je tim povodom upućena protestna nota vlastima u Srbiji.

O napadu na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u Sonti javnost je u utorak izvestio predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov koji je rekao da su pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti i da su tom prilikom "korišćeni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom".

Policija u Somboru potom je saopštila da je identifikovala trojicu mladića koji su u Sonti u noći između nedelje i ponedeljka, nakon verbalnog konflikta, izazvali tuču u kojoj je učestvovalo više lica, kao i da će protiv jednog 19-godišnjaka biti podneta krivična prijava, a protiv druge dvojice prekršajne prijave.

Policija je navela da taj incident nije nacionalno motivisan, niti da je operativnim radom utvrđena bilo koja indicija koja bi ukazivala na nacionalne motive.

Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj odbila da primi protestnu notu hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova.

XS
SM
MD
LG