Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odbijen zahtjev za hitnu sjednicu Parlamenta BiH


Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto

Povodom zahtjeva Stranke demokrtske akcije (SDA) za održavanje hitne sjednice Parlamenta BiH o budžetu, predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto uputila je obavijest u kojoj ističe da ne postoje razlozi za hitnost sazivanja sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koji su navedeni u zahtjevu Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH.

U obavijesti predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto navodi sljedeće razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA:

"Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predalagatelj Predsjedništvo BiH, uvršten je za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je započela 21. prosinca 2017. godine i prekinuta je istog dana prema mjesečnom Kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH. Sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. siječanj 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja" stoji u obrazloženju Krišto.

Zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) uputili su ranije predsjedavajućoj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjani Krišto zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi se razmatrao budžet institucija Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

XS
SM
MD
LG