Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Suđenje za pokušaj terorizma odgođeno za januar


Ilustracija

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori prošle godine 16. oktobra, odgođeno je za narednu godinu zbog nedolaska dijela advokata odbrane na ročište u utorak, odlučio je Viši sud.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Miroje Jovanović, koji je poslao zamjenu kao ni branioci Goran Petronijević i Milan Petrović.

Sutkinja Suzana Mugoša je kazala da su advokati uredno bili obaviješteni o novim terminima suđenja.

Advokati Petronijević i Petrović su kažnjeni po hiljadu eura i obavezuju da solidarno plate troškove odgađanja glavnog pretresa.

"Neka uzmu kantu benzina i neka nas spale na trgu. Danas nema jednog advokata, sjutra drugog, ovako može još godinama, mi smo u pritvoru već 15 mjeseci. Molim vas da ne dozvolite ovo", poručio je jedan od optuženih Dragan Maksić.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. i 11. januar.

Prošle sedmice ročište je odgođeno zbog bolesti okrivljenog Srboljuba Đorđevića.

Nije bila prisutna ni optužena Branka Milić, zbog čega je sutkinja Suzana Mugoša tražila da se Milić na današnji pretres prinudno dovede.

Optuženi Milan Knežević i Andrija Mandić ranije su udaljeni sa suđenja do završetka saslušanja Saše Sinđelića.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

XS
SM
MD
LG