Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Odgođeno suđenje za pokušaj terorizma


Među optuženima su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević

U Višem sudu u Podgorici u srijedu je trebalo da bude nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. Međutim, pretres je odgođen za 26. decembar.

Na suđenje nije došla optužena Branka Milić a sutkinja Suzana Mugoša je kazala da se Milić na naredni pretres prinudno dovede.

Današnjem pretresu nisu prisustvovali ni optuženi Andrija Mandić i Milan Knežević, inače lideri Demokratskog fronta (DF), koji su udaljeni iz sudnice do kraja saslušanja svjedoka saradnika.

Odsutan je bio i Srboljub Đorđević koji je dostavio dokumentaciju da ne može doći zbog bolesti, a nijesu došli ni pojedini advokati odbrane.

Sud je na posljednjem ročištu postavljao pitanja svjedoku saradniku Aleksandru Saši Sinđeliću koji je, između ostalog, saopštio da je DF dobio milione iz Moskve.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

XS
SM
MD
LG