Dostupni linkovi

Brnabić: Srbija i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Crne Gore u Beogradu Branislavom Mićunovićem da dve države nemaju otvorenih pitanja i da su posvećene daljem razvoju dobrih bilateralnih odnosa.

Na sastanku je zaključeno da su infrastrukturno povezivanje i zajednički energetski projekti važni uslovi za prosperitet Srbije i Crne Gore, ali i čitavog regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva je rekla da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji, što češćim susretima i dijalogu predstavnika regiona na svim nivoima.

Ona je poručila da su ekonomska saradnja i međusobna podrška na evropskom putu glavni prioriteti i ključ prijateljskih odnosa dve države, dodaje se u saopštenju.

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je početkom decembra da su bezbednosne službe Srbije znale da se u Crnoj Gori priprema pokušaj terorizma u oktobru prošle godine na dan parlamentarnih izbora pre nego što je uhapšena grupa srpskih državljana u Podgorici.

Đukanović, koji je u vreme navodnog pokušaja terorizma bio premijer i predvodio kampanju vladajuće koalicije za parlamentrane izbore, kazao je da je dosije srpskih službi o onome što se pripremalo u Crnoj Gori, bio "u veoma malom obimu dostupan" Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG