Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vulin: Fabrika iz RS remontovaće tenkovske motore Vojske Srbije


Aleksandar Vulin, ministr odbrane Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je u srijedu da će predstavnici Fabrike motora specijalne namene na Palama u petak, 15. decembra, potpisati ugovor s Ministarstvom odbrane Srbije za remont deset tenkovskih motora, ukupne vrednosti 63 miliona dinara, prenosi Beta.

Vulin je tokom današnje posete toj fabrici rekao da je to značajan posao, dobra vest za Pale i Republiku Srpsku, i da je pokazatelj da je Ministarstvo odbrane Srbije zainteresovano za kapacitete odbrambene industrije Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Djokić izjavio je da će se, uz podršku Vlade Republike Srpske i Srbije, pomoći i trasirati budući put za Fabriku motora specijalne namene na Palama.

Djokić je dodao da je s Vulinom razgovarao o privatizaciji te fabrike, što bi sprovela Vlada Republike Srpske, uz konsulatacije s Vladom Srbije, i drugim nadležnim institucijama u Srbiji "na političkom nivou".

"Te institucije trebalo bi da odluče o tome na koji način da uću u kapital u Republici Srpskoj", istakao je ministar RS.

Generalni direktor Fabrike motora specijalne namene Mićo Cicović rekao je da je bi ta fabrika trebalo da iduće godine remontuje motore za potrebe Vojske Srbije.

Ranije danas ministar odbrane Srbije Vulin u Sarajevu se sastao sa ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš. Usaglašeno je da su mir i stabilnost zajedničkoi interesobje zemlje.

XS
SM
MD
LG