Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Suđenje za zločin u Kravici odloženo za 26. januar


Munira Subašić, čiji je sin ubijen u Kravici u julu 1995, ispred Specijalnog suda u Beogradu

Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. danas je u Specijalnom sudu u Beogradu odložen za 26. januar 2018. godine.

Do odlaganja je došlo jer iz Apelacionog suda nije stigla odluka po žalbi tužilaštva na rešenje suda o izdvajanju dela dokaza iz postupka.

Predsedavajući sudskog veća, sudija Mirjana Ilić, rekla je da iz Apelacionog suda nisu vraćeni spisi povodom žalbe od 2. novembra 2017. i da se zato današnji glavni pretres odlaže.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su: Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

XS
SM
MD
LG