Dostupni linkovi

Vlada Kosova u ponedeljak o izveštaju o demarkaciji sa Crnom Gorom


Granica između Kosova i Crne Gore
Granica između Kosova i Crne Gore

Državna komisija Kosova za obeležavanje granice sledeće nedelje će Vladi Kosova predstaviti novi izveštaj u vezi demarkacije sa Crnom Gorom, rečeno je danas na sednici vlade.

Premijer Ramuš Haradinaj je kazao da je predsedavajući komisije, Špejtim Bulići, potvrdio da je završen sav rad u vezi demarkacije. Nakon što se nalazi predstave Vladi početkom nedelje, uz izveštaj će Skupštini prosledini i nacrt Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji na razmatranje i eventualno ratifikovanje.

“Što se nas, kao Vlade, tiče, nakon prihvatanja ovog materijala, nema šta drugo da uradimo osim da ga prosledimo Skupštini”, izjavio je Haradinaj, dodajući da je moguće da će komisija izveštaj predstaviti Vladi u ponedeljak.

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, je po dolasku na premijersku stolicu formirao novu komisiju kojoj je dodeljena obaveza da razmotri proces demarkacije sa Crnom Gorom.

Haradinaj je zatražio da njihov izveštaj o demarkaciji bude zasnovan na originalnim, validnim i verifikovanim činjenicama.

Iz komisije su prethodno izjavili da je, na osnovu dosadašnjeg istraživanja, uočeno nekoliko nepravilnosti u radu bivše komisije, a koja se između ostalog bavila i demarkacijom sa Crnom Gorom.

Poslanici opozicije do sada su kritikovali način na koji je urađena demarkacija, navodeći da je Kosovo izgubilo 8.000 hektara svoje površine. Među kritičarima je u prošlom mandatu bio i Ramuš Haradinaj.

Kosovari na granici: Ne mogu lenjirom povlačiti linije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

XS
SM
MD
LG