Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Sinđelić posle hapšenja uništio deo telefona


Aleksandar Sinđeli, svedok saradnik u slučaju "državni udar" u Crnoj Gori

Svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelić rekao je danas u Višem sudu da je uništio deo telefona i SIM kartica nakon hapšenja u Podgorici.

Na pitanje advokata odbrane gde mu je bilo mesto u komandnom lancu, Sinđelić je odgovorio da je "svoj položaj video u smislu da to što je rađeno uspe i da to niko ne opstruiše".

Sinđelić je danas kažnjen sa 500 evra jer se lično obraćao optuženima u prvom redu.

Jedan od optuženih lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da mu se Sinđelić obratio i da mu je poručio: "Nemoj ti braniti Rusiju od mene molim te", te da je nakon toga tražio da se svedok saradnik kazni.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani - Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Suđenje se nastavlja 6. decembra u 9.00 časova.

XS
SM
MD
LG