Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Han u ponedeljak u poseti Skoplju


Komesar EU za proširenje Johanes Han doputovaće u ponedeljak u dvodnevnu posetu Skoplju da bi video kako napreduje sprovođenje reformskog programa Vlade Makedonije.

Kako su preneli lokalni mediji, Han će se sastati sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, predsednikom Sobranja Makedonije Talatom Džaferijem i liderima parlamentarnih stranaka.

Očekuje se da se Han sretne i sa predstavnicima građanskog sektora, dok još nema informacija da li će imati sastanak sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim.

Dvodnevnu posetu Makedoniji Han će završiti konferencijom za novinare na kojoj će oceniti napredak reformskog programa Vlade pod nazivom "3-6-9", kao i razgovora sa političkim predstavnicima.

Posetu Skoplju evrokomesar za proširenje najavio je na Tviteru početkom ove sedmice nakon sastanka sa zamenikom premijera Makedonije Bujarom Osmanijem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim u Briselu, koje je ocenio izvanrednim.

​"Verujem da će Vlada Makedonije iskoristiti pozitivni trenutak i da ćemo videti rezultate reformi do kraja godine. Za ovo je potrebna konstruktivna saradnja svih političkih snaga, uključujući i opozicione", istakao je Johanes Han.

XS
SM
MD
LG