Dostupni linkovi

Madrid zabrinut zbog poruka iz Rusije na društvenim mrežama


Španske vlasti saopštile su danas da su na društvenim mrežama uočile manipulaciju informacijama o katalonskoj krizi i to iz Rusije i da će o tom pitanju razgovarati u ponedeljak sa ministarskom sastanku u Briselu.

"Vlada je uočila dosta poruka na društvenim mrežama iz Rusije, insistiram da su poruke iz ruske teritorije, što ne mora da znači da je od ruskih vlasti", rekla je španska ministarka odbrane Marija Dolores de Kospedal posle sastanka vlade.

Ministarka je odgovarala na novinarsko pitanje o ruskom uplitanju u unutrašnja pitanja evropskih zemalja, kao što su Francuska, Nemačka, a u slučaju Španije o oblasti Katalonije.

Španski list Pais danas je objavio uvodnik o tom pitanju, osuđujući "intenzivnu kampanju ruskih medija bliskih Kremlju" koji su stali na stranu nezavisnosti Katalonije.

Šef španske diplomatije Alfonso Dastis je ranije danas pomenuo aktivnosti "ruskih mreža" i hakere i dodao da će se o tome razgovarati u ponedeljak na sastanku ministara inostranih poslova Evropske unije (EU) u Briselu.

XS
SM
MD
LG