Dostupni linkovi

Britanija će nastaviti da podržava evropski put Kosova


Bitanski ministar za Evropu i Ameriku Alen Dunkan
Bitanski ministar za Evropu i Ameriku Alen Dunkan

Britanski ministar za Evropu i Ameriku, Alan Dunkan, izjavio je da će Velika Britanija nastaviti da podržava Kosovo na putu evrointegracija iako ta zemlja izlazi iz unije.

„Iako napuštamo EU, mi i dalje želimo da sarađujemo sa njom. Želimo jaku Uniju, a ukoliko druge zemlje žele da joj se priključe, onda ćemo to sigurno podržati. Nadam se da će i u budućnost odnosi EU i Velike Britanije biti jaki, i da će to biti od uzajamne koristi“, rekao je Dunkan.

Dunkan se nalazi u poseti Kosovu gde je sa državnim rukovodiocima razgovarao o temama u vezi sa sa Balkanskim samitom koji će se održati u Londonu u julu sledeće godine.

Na konferenciji za kosovskim premijerom, Ramušom Haradinajem, Dunkan je kazao da iako Velika Britanija izlazi iz Evropske unije, to ne znači da će Velika Britanija napustiti Evropu ili svet.

„Mi ćemo i dalje biti Ujedinjeno Kraljevstvo koje će u svetu težiti za trgovinom, prijateljstvom, za bilateralnim odnosima, i pružanju pomoći u oblasti odbrane i bezbednosti našim prijateljima i saveznicima“, kazao je on.

On je dodao da će Velika Britanija nastaviti da radi sa Kosovom i Albanijom u oblasti organizovanog kriminala.

„Organizovani kriminal ne poznaje granice, tako da je važno da sarađujemo sa svim zemljama regije kako bi se rešio taj problem“, dodao je on.

XS
SM
MD
LG