Dostupni linkovi

Todoriću kućni pritvor i jamčevina od 100.000 funti


Ivica Todorić izlazi iz zgrade suda u Londonu
Ivica Todorić izlazi iz zgrade suda u Londonu

Sud u Londonu odredio je Ivici Todoriću kućni pritvor, oduzeta mu je putovnica, te je pušten na slobodu uz mjere opreza, konkretno sigurnosnu narukvicu. Sljedeće ročište Todoriću sud je odredio tek za sljedeću godinu, konkretno za 10. travnja 2018. godine, javila je Nova TV.

Todorić je platio 100.000 funti jamčevine.

Kako je objavila agencija Reuters, Ivica Todorić je pred sudom u Londonu rekao kako se protivi izručenju u Hrvatsku.

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijskoj stanici u Londonu gdje je i uhićen po europskom uhidbenom nalogu.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenuta je sredinom prošlog mjeseca zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Za Todorićem je bio izdan europski uhidbeni nalog.

Šest mjeseci nakon izbijanja afere "Agrokor", policija je u oktobru uhitila bivše prve ljude koncerna. Stavlja im se na teret da su prihvaćali lažne financijske izvještaje i na taj način obmanjivali poslovne partnere, čime su Ivici Todoriću pribavljali protupravnu imovinsku korist.

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić nije bio u Hrvatskoj, pretpostavljalo se da je u Londonu, a oglašavao se putem medija, te poručio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze za odbranu.

XS
SM
MD
LG